Zdroj: angorius from Getty Images
Pstruh v mlynárskom štýle
Pstruh na mlynársky spôsob je jedno z mojich najobľúbenejších rybích jedál. Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, v ktorom vynikne prvotriedna chuť čerstvej ryby v kombinácii s mierne chrumkavým obalom. Tento recept som pripravil už niekoľkokrát a vždy mal veľký úspech.
Ingrediencie
- 4 ks Celý pstruh
- 100 g múka
- 100 ml mlieko
- 2 ks vajce
- 100 ml Rastlinný olej
- Citrónová šťava na ochutenie
- soľ a korenie podľa chuti
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pstruha očistite, vypitvite a dôkladne nasoľte zvnútra aj zvonka. Nezáleží na tom, či je ryba dobre nasolená, dostatočné množstvo soli zvýrazní jej chuť. Ak sú pstruhy veľké, môžete ich pozdĺž chrbta rozrezať, aby lepšie zhnedli.
Múku zmiešajte s mliekom a vajcami do hladka. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka. Ak je príliš riedke, pridajte múku.
Pripravené pstruhy obalte v cestíčku a ihneď ich vypražte v horúcom oleji. Je dôležité vyprážať ryby na strednom ohni, aby sa cesto nepripálilo.
Pstruhy opečte z oboch strán dozlatista. Po usmažení ich môžete pokvapkať citrónovou šťavou, ktorá dodá pokrmu svieži nádych.