REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Pudingoš bez kysnutia
Perfektný pudingoš alebo aj pudingáč, ktorý si pripravíte bez kysnutia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Cesto:
- 900 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 1⁄4 ml soľ
- 2 kus droždie
- 1 kus prášok do pečiva
- 5 pl olej
- 400 ml vlažné mlieko
- 3 bielky
Plnka:
- 2 kus čokoládový puding
- 500 ml mlieko
- 4 pl kakao
- 300 g kryštálový cukor
- 250 g palmarin
Na potretie:
- 50 g maslo rozpustené
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme plnku, ktorú necháme vychladnúť.
2. Krok
Uvaríme puding, do ktorého dáme palmarín a miešame až kým sa maslo neroztopí.
3. Krok
Zmiešame všetky suché suroviny na cesto a postupne k ním pridávame droždie, olej a mlieko.
4. Krok
Z bielok vyšľaháme sneh,ktorý len zľahka primiešame do cesta.
5. Krok
Cesto nemusí kysnúť, rovno ho rozdelíme na 6 rovnakých dielov.
6. Krok
Postupne ich valkáme, natrieme plnkou a zavinieme.
7. Krok
Vždy dva kusy spolu prepletieme.
8. Krok
Pudingoš položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozpusteným maslom.
9. Krok
Pečieme ho na 180°C zhruba 40 minút.