Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Pudingový koláč so šľahačkou
Tento sladký zákusok je skvelým doplnkom ku káve alebo ako dezert po veľkom obede. Pudingový koláč so šľahačkou je lahodný, vláčny a rozhodne patrí medzi obľúbené sladkosti. Nedajte sa odradiť počiatočným združováním, výsledok stojí za to.
Ingrediencie
Cesto
- 200 g múka
- 100 g cukor
- 100 g maslo
- 1 ks vajce
Puding
- 2 ks vanilkový puding
- 500 ml mlieko
Šľahačka
- 200 ml smotana na šľahanie
- práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pripravte si ingrediencie. Múku, cukor, maslo a vajíčko premiešajte dohladka. Toto bude cesto nášho koláča.
Puding uvaríme podľa návodu na obale s mliekom.
Cesto vložíme do vymastenej tortovej formy. Na vrch cesta nalejeme už uvarený puding.
Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 30 - 35 minút.
Po upečení necháme koláč vychladnúť a natrieme ho jahodovým džemom.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s cukrom a natrieme ju na džem.
Koláč dozdobíme jahodami, lístkami mäty a posypeme kakaom.