Zdroj: pixelshot from Canva
Pudingový krém na tortu
Recept na vynikajúci pudingový krém na tortu alebo zákusky.
Ingrediencie
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 500 ml mlieka
- 200 g cukru
- 250 g masla
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravte vanilkový puding podľa návodu na obale, ale použite len 500 ml mlieka. Týmto puding získate silnejšiu chuť vanilky a taktiež bude mať hrubšiu konzistenciu, ktorá je ideálna pre krém na tortu.
Puding nechajte vychladnúť, medzitým si vymiešajte maslo s cukrom do peny. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože vďaka tomu krém bude mať jemnejšiu a krémovú štruktúru, ktorá bude perfektne držať na torte.
Keď je puding vychladnutý, postupne ho pridávajte k maslovej pene a neustále miešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre premiešali. Nakoniec pridajte vanilkový extrakt.
Hotový krém nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny pred tým, ako ho budete nanášať na tortu.