Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Pudingový zákusok z lístkového cesta
Chutné srdiečka z lístkového cesta s pudingom a ovocím.
Ingrediencie
Lístkové cesto
- 2 balenia lístkové cesto
Pudingový krém
- 2 ks vanilkový puding
- 500 ml mlieko
- 2 pl cukor
Ostatné
- ovocie
- práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na vykrajovanie srdiečok použijeme formičky dvoch veľkostí.
Väčšou formičkou vykrojíme plné tvary srdiečok. Položíme nich a plech vystlaný papierom na pečenie a okraje potrieme vajcom.
Z druhého lístkového cesta vykrojíme rovnako veľké srdiečka v strede s otvorom, na čo použijeme menšiu formičku.
Na plné tvary na plechu uložíme tvary s otvorom v dvoch vrstvách. Okraje medzi vrstvami aj vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. V strede každého srdiečka vznikne otvor na pudingovú náplň.
Srdiečka pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút.
Vanilkový puding uvaríme v mlieku podľa návodu na balení a pridáme cukor. Neustále miešame.
Srdiečka naplníme pudingom, dozdobíme ľubovoľným ovocím a posypeme práškovým cukrom.