REKLAMA
Pulled Pork
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 pl oleja
- 3 strúčiky cesnak
- 1 pl červenej papriky
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- 1⁄2 pl soľ
- Štipka mletej rasce
- 1 kg bravčového pliecka alebo krkovičky
- cukor na posypanie
- 2 dcl voda
- 1 pl Med
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
200 min.
1. Krok
Spraviť si marinádu.
2. Krok
Mäsko očistiť, usušiť, preložiť do uzatvárateľnej nádobky, posypať cukrom z každej strany, a pridať marinádu. Odložiť na noc do chladničky.
3. Krok
Nasledujúci deň preložiť do pekáča , podliať vodou a piecť zakryté cca 3- 3,5 h na 150st ( podľa veľkosti mäsa). Počas pečenia párkrát poliať výpekom.
4. Krok
Keď je mäsko mäkké a rozpadáva sa, výpek treba precediť, dať bokom a mäsko roztrhať pomocou vidličiek na malé kúsky. Potom podliať výpekom ( aby nebolo suché, ale ani premočené), pridať 1PL medu, a dať piecť 5-7 minút na 180st.