Zdroj: Youtube
Punčová torta
Najlepšia domáca punčová torta s tvarohovým krémom a gelovou punčovou polevou.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 ks jahodová zmes na tortu
- 3 ks vajce
- 1⁄3 šálky kokosový olej
- 11⁄2 šálky ovocný punč
Krém
- 1 ks smotanový syr cream cheese
- 1⁄3 šálky cukor
- 1 ks šľahačka
Gélová poleva
- 2 šálky ovocný punč
- 1⁄2 šálky cukor
- 1⁄4 šálky kukuričný škrob
- 3 pl voda
Najnovšie letáky
Postup
V miske zmiešame kupovanú jahodovú zmes na koláč s vajíčkami, ovocným punčom a kokosovým olejom. Vareškou všetko spolu poriadne premiešame.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Cesto na punčovú tortu pečieme 180°C pribižne 45 až 50 minút.
Medzitým ako sa cesto pečie si pripravíme gelovú polevu. Do malého nahriateho hrnca nalejeme ovocný punč s cukrom a privedieme ho do varu.
V druhej miske zmiešame kukuričný škrob s vodou a nalejeme ho do punčovej polevy. Niekoľko sekúnd ho šľaháme kým nezhustne. Potom gelovú polevu vložíme do chladničky a necháme ju úplne stuhnúť a vychladnúť.
Príprava krému V miske vymiešame smotanový syr s cukrom. Keď je syr dobre rozmixovaný pridáme k nemu studenú vyšľahanú šľahačku a už len zľahka ju rozmiešame. Takto pripravený krém necháme v chladničke stuhnúť.
Na vychladnutý korpus nastriekame pripravený krém pomocou cukrárenského vrecka. Okraje krému zvýšime a do vzniknutého stredu nalejeme stuhnuté gelovú polevu.
Koláč necháme poriadne v chladničke vychladnúť.