Zdroj: FB: Varenie je radosť
Punčové rezy
Slávnostné punčové rezy, ktoré pečiem na Vianoce.
Ingrediencie
Cesto:
- 15 kus vajce
- 20 pl kryštálový cukor
- 20 pl polohrubá múka
- 6 pl voda
- 11⁄2 kus prášok do pečiva
Punč:
- 200 ml Jahodový sirup
- 100 ml voda
- 100 ml um
- citrónová šťava
- práškový cukor
- červená gélová potravinárska farba
Poleva:
- 250 g práškový cukor
- 1 pl Vriaca voda
- 2 pl citrónová šťava
- červená gélová potravinárska farba
Ostatné:
- 400 g ríbezľový džem
Najnovšie letáky
Postup
Cesto: vyšľaháme 5 bielkov so štipkou soli a potom po častiach zašľaháme 7 polievkových lyžíc cukor.
Taktiež pridávame po jednom 5 žĺtkov, 2 polievkové lyžice vody a jemne zamiešame 7 polievkových lyžíc múky s polovicou balíčka prášku do pečiva.
Takto pripravené cesteo upečieme na plechu s vyššími okrajmi na papieri na pečenie. pri teplote 180°C približne 20 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť. Spolu upečieme 3 piškóty - každú z 5 vajíčok.
Punč: sirup, vodu, um a citrónovú šťavu spolu zmiešame. Pridáme tiež cukor a červenú potravinársku farbu rozmiešanú strochou vody.
Poleva: práškový cukor preosejeme, pridáme vriacu vodu, citrónovú šťavu a červenú potravinársku farbu. Vymiešame do hladka.
Z upečených plátov stiahneme papier a vrchnú kôrku, ktorá sa vytvorila pri pečení.
Prvú piškótu potrieme hrubšou vrstvou ríbezľového džemu a priložíme na ňu druhý plát.
Polejeme punčom, asi 1-2 cm od okraja, potrieme znovu džemom a priložíme ďaľšiu piškótu.
Punčák jemne pritlačíme, odložíme do chladu a zaťažíme na 10 hodín.
Následne punčové rezy polejeme polevou.
Necháme ju mierne zaschnúť.