:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EgFc4_F0PZJCx-mgxhlw/294e4654f74a8ee6d963ea95d372e7.jpeg)
Púpavový sirup
Ingrediencie
- 8 hrste kvet púpavy asi 200 ks
- 1 l voda
- 1 kg cukor
- 2 ks citrón chemicky neošetrené
- 2 pl citrónová Kyselina
Najnovšie letáky
Postup
V horúcej prevarenej vode rozpustíme cukor a kyselinu citrónovú. Kvety púpavy očistíme a namočíme do vody, pridáme citróny nakrájané na tenké plátky. Prikryjeme pokrievkou a necháme 24 hodín macerovať.
Na druhý deň zmes scedíme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a asi 15 minút povaríme
Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
Na prípravu Púpavového sirupu s mätou pridáme v prvom kroku prípravy k základným surovinám niekoľko stoniek mäty piepornej (ca 15-20 g). Ďalej pokračujeme podľa návodu na prípravu.
Na prípravu Púpavového sirupu so zázvorom pridáme v prvom kroku prípravy k základným surovinám 100 g očisteného zázvoru nastrúhaného najemno, alebo nakrájeného na tenké plátky. Ďalej pokračujeme podľa návodu na prípravu.