Rafaello kocky
Super šťavnatý kokosový koláčik
Ingrediencie
Cesto
- 5 ks bielka
- 5 pl pra s kovy cukor
- 2 pl hladka mu ka
- 100 g kokos
- 1 c l pra s ok do pec iva
- 21⁄2 dcl mlieko na poliatie
Krém
- 1⁄2 l mlieko do krému
- 5 pl gustin droetker sk
- 5 ks z l tka
- 1 cukor vanili novy
- 7 pl krys ta lovy cukor
- 200 g maslo
- 100 g pra s kovy cukor
- 2 s l ahac ky v pra s ku
- 11⁄2 dl mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cesto- bielka vyšľaháme spolu s cukrom na pevný sneh. Primiešame múku, kokos a prášok do pečiva. Pečieme na pomastenom a pomúčenom plechu ( 20x30) asi 15 min na 180C. Horúcu piškótu hneď po vybratí z rúry prekejeme studeným mliekom. Necháme dobre vsiaknuť a až potom nanesieme krém.
Krém- vymiešame žĺtky, gustín, kryštálový cukor ,vanilínový cukor s trochou mlieka. Vlejeme k zohriatemu mlieku a varíme ako puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista s práškovým cukrom a spojíme s uvareným pudingom tak, že puding po lyžiciach pridávame k maslu za stáleho miešania mixérom. Krém nanesieme na cesto , na to dáme vyšľahanú šľahačku , posypeme kokosom a nastrúhanou bielou čokoládou.