REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Rajčinová kapustová polievka
Rajčinovo kapustová polievka je ľahká a plná vitamínov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g čerstvých paradajok
- 200 g bielej kapusty
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 pl paradajkový pretlak
- soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Paradajky opláchneme pod tečúcou vodou a ošúpeme ich. Potom ich nakrájame na malé kúsky.
2. Krok
Kapustu nakrájajte na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
3. Krok
V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu s cesnakom.
4. Krok
Pridajte nakrájané paradajky a kapustu do hrnca a premiešajte. Nechajte ich dusiť asi 5 minút, kým začnú zmäknúť.
5. Krok
Pridajte zeleninový vývar do hrnca a nechajte polievku variť cca 15 - 20 minút.
6. Krok
Dochuťte polievku soľou a korením. Ak chcete intenzívnejšiu chuť, môžete pridať niekoľko lyžičiek paradajkového pretlaku.
7. Krok
Pred podávaním polievku ozdobte čerstvou bazalkou a servírujte ju teplú.