Zdroj: martin sarovski from Canva
Raw orechový koláč s čokoládovým krémom
Recept na perfektný a zdravý RAW orechový koláč s čokoládovým krémom.
Ingrediencie
Korpus:
- 150 g kešu orechy
- 45 g strúhaný kokos
- 3 pl medu
Krém:
- 3 ks zrelé banány
- 100 g mandle lúpané
- 50 g kakao
- 50 g datle
- 100 ml kokosový olej
- 3 pl medu
- 200 ml voda
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si namáčame do vody kešu orechy aspoň na 8 hodín. Mandle namáčame do vody aspoň na 2 hodiny. Po uplynutí doby vodu zlejeme.
Do kuchynského mixéra vložíme scedené kešu orechy, strúhaný kokos a med. Rozmixujeme ich spolu.
Dno tortovej formy o priemere 20 cm vystelieme papierom na pečenie a potrieme kokosovým olejom.
Do formy roztlačíme orechové cesto pomocou plastovej stierky a odložíme ho do chladničky.
Krém pripravíme tak, že zmixujeme spolu všetky suroviny na krém. Vznikne nám chutná čokoládová hmota.
Korpus vyberieme z chladničky a vylejeme naň pripravený krém.
Takto jednoducho pripravený chutný RAW koláč vložíme do chladničky poriadne stuhnúť.