REKLAMA
Raw tvarohový koláč
Karamelový cheesecake nepečený.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
CESTO
- 125 g celozrné sušienky
- 60 g živočíšne maslo
TVAROHOVÝ KRÉM
- 250 g jemný odtučnený tvaroh
- 200 g creamcheese
- 125 g smotana na šľahanie
- 60 g práškový cukor
KARAMELOVÁ VRSTVA
- 65 g kryštálový cukor
- 35 g maslo
- 50 ml smotana na šľahanie
- podľa chuti soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
CESTO: Sušienky rozdrvíme a rozmixujeme na jemnú múku. Polejeme ich roztopeným maslom a vytvoríme hmotu, ktorú vtlačíme do formy na pečenie. Odložíme do chladničky.
2. Krok
TVAROHOVÝ KRÉM: Všetko okrem smotany spolu rozmixujeme. Zo smotany vyšľaháme šľahačku, ktorú potom lopatkou vmiešame do tvarohovej zmesi. Hotový krém navrstvíme na korpus. Dáme chladiť.
3. Krok
KARAMELOVÁ VRSTVA: V hrnci miešame cukor, až kým sa úplne neroztopí a nevznikne hnedá tekutina. Pridáme roztopené maslo. Potom opatrne vlejeme smotanu a chvíľu miešame. Pridáme trochu soli, premiešame.
4. Krok
Necháme trochu vychladnúť. Ešte teplý tekutý karamel nakoniec vylejeme na koláč a dáme do chladničky na pár hodín.