REKLAMA
Rebarbora koláč
Rebarborový koláč, ktorý sa hodí na leto.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 180 g múka
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1⁄2 lyžičky Čajové Sódy bikarbóny
- 1⁄2 lyičky soli
- 170 g masla
- 200 g cukru
- 2 velke vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 120 ml mlieka
- 450 g nakrájanej rebarbory
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejeme rúru na 180°C a vymastíme alebo vystelieme formu na koláč.
2. Krok
Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
3. Krok
V druhej mise zmiešame maslo spolu s cukrom, potom pridáme vajcia a vanilkový extrakt.
4. Krok
Pridáme suché zložky a miešame dohladka.
5. Krok
Zmes nalejeme do pripravenej formy a zarovnám povrch.
6. Krok
Rozložíme rebarboru na povrch a jemne ju pritlačíme do cesta
7. Krok
Pečieme koláč 40–45 minút.