REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Rebarborová bublanina
Recept na rebarborovú bublaninu. Skvelý dezert plný sezónneho letného ovocia ako je rebarbora.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 3 ks vajcia
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček práškový cukor
- 1⁄2 hrnček mlieko
- 1⁄2 hrnček olej
- 1 bal kypriaci prášok do pečiva
- 600 g rebarbora
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 Štipka soľ
- 1 bal škoricový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cukor spolu s vajíčkami a olejom vyšľaháme robotom do poriadnej peny.
2. Krok
Postupne pridávame mlieko a múku premiešanú s práškom do pečiva.
3. Krok
Vyšľahané hladké cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
4. Krok
Pripravíme is rebarboru. čerstvú rebarboru si očistíme a pokrájame na menšie časti.
5. Krok
Nasypeme rovnomerne na cesto a posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom.
6. Krok
Koláč pečieme na 180 stupňov asi 30 minút.