Rebarborový koláč s tvarohom
Rebarbora je skvelá letná ovocná plodina, ktorá sa v koláčoch často spája s tvarohom. Tento osviežujúci koláč s kombináciou kyslej rebarbory a krémového tvarohu je vynikajúcim dezertom pre letné dni.
Ingrediencie
Cesto
- 300 g hladká múka
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 vajce
Náplň
- 500 g rebarbora
- 250 g syr cottage cheese
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- Štipka soľ
Najnovšie letáky
Postup
Príprava cesta. V miske zmiešajte múku, práškový cukor a štipku soli.
Pridajte nakrájané maslo a vajce. Rukami dôkladne premiesite, kým nevytvoríte hladké cesto.
Cesto zabalte do fólie a nechajte ho odpočívať v chladničke po dobu 30 minút.
Príprava náplne. V miske zmiešajte tvaroh, práškový cukor, vajcia a vanilkový cukor. Dôkladne premiešajte, kým nedosiahnete hladkú a krémovú konzistenciu.
Troubu predhrejte na 180 °C a vymastite koláčovú formu. Cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 0,5 cm a preneste ho do pripravenej formy. Zvyšky s cesta si nechajte na ozdobu. Vytvarujte si okraje, aby ste vytvorili malú hranu.
Na cesto rozotrite prípravenú tvarohovú náplň. Na vrch rovnomerne rozložte nakrájanú rebarboru a poukladajte zvyšky cesta do mriežky.
Koláč vložte do predhriatej trouby a pečte približne 30-35 minút do zlata.