Rebarborový koláč s tvarohom
Šťavnatý, svieži koláčik
Ingrediencie
Cesto
- 500 g múka
- 200 g maslo
- 200 g práškový cukor
- 2 kus žĺtko
- 1⁄2 sáčku kypriaci prášok
- 200 ml vlažné mlieko
- 1 polievková lyžica kakao
- štipka štipka soli
Plnka
- 500 g tvaroh jemný
- 3 kus vajce
- 1 vanilkový cukor
- podľa chuti práškový cukor
- podľa chuti citrónová kôra
- 500 g rebarbora
- 1 kl škorica
Najnovšie letáky
Postup
Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na dve polovice, zabalíme do fólie, necháme aspoň hodinku v chladničke s cestom sa potom lepšie pracuje. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, uložíme na vymastený, múkou vysypaný plech (30×40), okraje necháme vyššie. Cesto dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 180° 15minút. Plnka: Tvaroh len ručne vymiešame s ostatnými surovinami, pridáme vyšľahaný sneh z troch bielkov a vmiešame rebarboru, ktorú sme najprv ošúpali, pokrájali na menšie kúsky, premiešali s cukrom a škoricou. Tvarohovú plnku rozložíme na predpečené cesto, prikryjeme druhým plátom cesta, popicháme vidličkou, dáme piecť do vyhriatej rúry na 170-175 ° 55-60 minút... Po upečení necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom 👌