REKLAMA
Rebarborový koláč
Tento rebarborový koláč je dokonalým spôsobom ako využiť sezónne ovocie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 250 g hladká múka
- 100 g masla
- 2 ks žĺtky
- 1 lyžička Čajové Sódy bikarbóny
- 200 g cukru
- 4 ks vajcia
- 1 ks vanilkový cukor
- 500 g rebarbora
- 150 g mandlí
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rozmiešajte múku, maslo, žĺtky, sódu bikarbónu, soľ a vytvorte cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a dajte do chladničky. Nechajte ho tam odpočinúť aspoň hodinu.
2. Krok
2.Na panvici s maslom opražte rebarboru a mandle.
3. Krok
Vysypte múku na dosku, vytiahnite cesto z chladničky a vyvaľkajte ho. Položte rozvaľkané cesto do formy na pečenie a uistite sa, že sú okraje vysoké. Na cesto položte mandle a rebarboru.
4. Krok
V miske zmiešajte celé vajcia, cukor a vanilkový cukor a dobre rozšľahajte. Nalejte zmes na rebarboru a rebarborový koláč pečte 45-50 minút na 180°C.