Zdroj: Pixabay: LAWJR
Rebierka
Šťavnaté, mäkké a ľahko pripravené rebierka, ktoré uspokoja chuťové poháriky každého! Toto klasické jedlo, servírované s pečenou zeleninou a omáčkou z červeného vína, je ideálne na slávnostné večere alebo rodinný obed.
Ingrediencie
Roštěnka
- 3 kg Roštenka s kostou
- 2 polievková lyžica košér soľ
- 2 lyžička čierne korenie
Pecená zelenina
- 500 g mrkiev
- 500 g zemiaky
- 3 polievková lyžica olivový olej
Omáčka z červeného vína
- 1 fľaša červené víno
- 2 polievková lyžica maslo
- 1 polievková lyžica Múka
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte svoju rúru na 220 stupňov C.
Osoľte a okoreňte rebierka.
Rebierka umiestnite do pekáča, kosťami nadol.
Pečte ich na 220 °C po dobu 20 minút.
Znížte teplotu na 120 stupňov C a pokračujte v pečení po dobu 2 hodín.
Pripravte zeleninu.
Mrkvu a zemiaky premiešajte v olivovom oleji, dochuťte soľou a korením a pečte v rúre približne 45 minút.
Na prípravu omáčky z červeného vína roztop maslo v hrnci, pridaj múku a miešaj, kým nevznikne pasta.
Pomaly pridávajte červené víno do pasty, neustále miešajte, kým zmes nezhustne.