REKLAMA

Zdroj: Pixabay: LAWJR

Rebierka

Šťavnaté, mäkké a ľahko pripravené rebierka, ktoré uspokoja chuťové poháriky každého! Toto klasické jedlo, servírované s pečenou zeleninou a omáčkou z červeného vína, je ideálne na slávnostné večere alebo rodinný obed.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Roštěnka

  • 3 kg Roštenka s kostou Pridané do
  • 2 polievková lyžica košér soľ Pridané do
  • 2 lyžička čierne korenie Pridané do

Pecená zelenina

  • 500 g mrkiev Pridané do
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 3 polievková lyžica olivový olej Pridané do

Omáčka z červeného vína

  • 1 fľaša červené víno Pridané do
  • 2 polievková lyžica maslo Pridané do
  • 1 polievková lyžica Múka Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Predhrejte svoju rúru na 220 stupňov C.

2. Krok

Osoľte a okoreňte rebierka.

3. Krok

Rebierka umiestnite do pekáča, kosťami nadol.

4. Krok

Pečte ich na 220 °C po dobu 20 minút.

5. Krok

Znížte teplotu na 120 stupňov C a pokračujte v pečení po dobu 2 hodín.

6. Krok

Pripravte zeleninu.

7. Krok

Mrkvu a zemiaky premiešajte v olivovom oleji, dochuťte soľou a korením a pečte v rúre približne 45 minút.

8. Krok

Na prípravu omáčky z červeného vína roztop maslo v hrnci, pridaj múku a miešaj, kým nevznikne pasta.

9. Krok

Pomaly pridávajte červené víno do pasty, neustále miešajte, kým zmes nezhustne.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov