REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hGT99LgEwnmpJsWGbt2T/5c9b930e0a49fe220cc93ab688858f.jpeg)
Zdroj: tasha_lyubina from Getty Images
Recept na lievance z droždia
Chcete vyskúšať niečo iné ako klasické palacinky? Kvasnicové palacinky sú jednoduchým a chutným riešením. Podávané s javorovým sirupom, škoricou alebo ovocím predstavujú skvelé sladké raňajky pre celú rodinu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g múka
- 1 Lyžice cukor
- 1 Lyžica Soľ
- 20 g čerstvé droždie
- 500 ml mlieko
- 2 ks vajce
- 2 Lyžice olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku, cukor a soľ. Droždie rozdrobíme, pridáme do misky a premiešame.
2. Krok
Pridáme mlieko, vajcia a olej a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť na teplom mieste asi 20 minút.
3. Krok
Na rozpalenej panvici s trochou oleja opekáme lívance z oboch strán dozlatista. Podávame horúce.