Ríbezľové ovocné kože
Extrémne jednoduchá, zdravá a chutná sladkosť nie len pre deti. Pripravte si ovocné kože a zásobte sa vitamínmi aj v chladnejšom období. Stačí otvoriť pohár a zobnúť si.
Ingrediencie
- 1 kg ríbezlí
- 2 ks banány
- akékoľvek sladidlo podľa chuti
- vanilka
- voda ak je potrebné
Najnovšie letáky
Postup
Ríbezle a banány rozmixujeme na hladké pyré v mixéri. Dochutíme vanilkou a sladidlom podľa vlastnej chuti. Vynikajúci je napríklad ryžový sirup. Pozor, pyré nesmie byť príliš husté, inak ho mixér nevymixuje, vtedy pridajte trochu vody. Nesmie byť ani riedke, inak sa vám nevysuší. Optimálne taká hustejšia kaša.
Hotové pyré rozotrieme na silikónovú podložku, ak sušíte v sušičke. Ak sušíte v rúre, tak rozotrite na plech s papierom na pečenie. Snažíme sa rozotrieť rovnomernú vrstvu, približne 3-4 mm. V sušičke nastavte teplotu na 45 C. Doba sušenia závisí od obsahu vody v pyré a tiež programu, aký nastavíte. Počítajte cca. 10 a viac hodín. A pokiaľ sušíte v rúre, tak nastavte teplotu 50 C - sušenie vzduchom. Tam je treba rátať s tým, že to bude trvať o niečo dlhšie.
Hotová koža je trochu lepkavá a má optimálnu konzistenciu, aby išla ľahko dole z podložky a zároveň sa nelámala. Nakrájame pásiky, ktoré zrolujeme alebo môžeme vykrojiť tvary. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe na suchom mieste.