REKLAMA
Ríbezľový koláč pod snehom
Inšpirácia na osviežujúci koláč počas ríbezľovej sezóny.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Poleva
- 4 ks vaječné bielka
- 220 g práškový cukor
- 1 bal Zlatý klas (prášok)
- štipka soli
- 300 g ríbezle
Cesto
- 125 g maslo
- 4 ks vaječný žĺtok
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 bal kypriaci prášok
- 400 g múka
- 220 ml mlieko
- 125 g práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vyšľaháme z bielkov a práškového cukru tuhý sneh, pridáme štipku soli. Nakoniec primiešame zlatý klas. Zatiaľ si sneh odložíme do chladničky.
2. Krok
Vymiešame maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtky. Môžeme si zapnúť rúru na 180 stupňov.
3. Krok
Pridáme mlieko a zmes vyšľaháme do jemnej peny.
4. Krok
Nakoniec primiešame múku a prášok do pečiva. Hladké cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Krok
Do snehu opatrne primiešame ríbezle a zmesou potrieme cesto, aby sa časti nepremiešali.
6. Krok
Pečieme na 180 stupňoch 25-30 minút. Poleva má byť zlatohnedá.