REKLAMA
Zdroj: Canva
Ríbezľový sirup
Recept na domáci ríbezľový sirup vyrobený z červených ríbezlí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 kg červených ríbezlí
- 500 ml vody
- 1 kg cukru
- 1 ks citrón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ríbezle opláchneme a zbavíme stoniek.
2. Krok
Do veľkého hrnca dáme ríbezle s vodou a privedieme ju k varu.
3. Krok
Potom na strednej teplote varíme ešte približne 40 minút, až sa ríbezle úplne rozvaria.
4. Krok
Pripravenú ríbezľovú zmes precedíme cez jemné sito alebo plátno.
5. Krok
Vzniknutú šťavu prelejeme späť do hrnca, pridáme cukor a šťavu z celého citróna.
6. Krok
Na miernom ohni varíme cca 20 minút, sirup pravidelne miešame, aby sa cukor úplne rozpustil.
7. Krok
Keď je sirup hotový, naplníme do predtým pripravených a vydezinfikovaných fliaš.
8. Krok
Necháme ho vychladnúť a skladujeme na chladnom mieste.