REKLAMA
Rizoto s medvedím cesnakom
Keď bude sezóna medvedieho cesnaku, tento recept nemôžete vynechať.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 150 g ryža Arborio
- handful medvedí cesnak
- 2 strúčiky cesnak
- 1 kus šalotky
- 1 l zeleninový bujón
- 50 g parmezán
- 1 polievková lyžica olivový olej
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
Šalotku a strúčiky cesnaku si nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji. Pridáme ryžu a orestujeme. Postupne pridávame po naberačkách vývar, až kým ryža nebude mäkká. Každú naberačku vývaru treba nechať dobre odpariť a až potom pridať ďalšiu. Do hotovej ryže vmiešame maslo a Parmezán. Na záver pridáme nasekaný medvedí cesnak a prípadne dosolíme. Na tanieri ešte posypeme syrom.
Výborny sezónny recept.