Rizoto s tekvicou Hokkaido
Recept na zdravé tekvicové rizoto s tekvicou Hokkaido. Je plné chutí, aromatické a hodí sa ako hlavný aj ako príloha ku mäsu.
Ingrediencie
- 1 ks hokkaido
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g ryže arborio
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g parmezán
- 50 ml bieleho suchého vína
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Tekvicu očistíme, vyberieme semienka a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na drobno.
Na panvici s hrubším dnom si rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich.
Potom k ním pridáme ryžu a restujeme ďalšie 2 minúty. Ryžu podlejeme vínom a varíme, až kým sa väčšina vína nevyparí.
Potom postupne pridávame vývar, vždy také množstvo, aby bola ryža len tak-tak pokrytá a varíme, kým ryža nie je mäkká (asi 20 minút), pritom neustále miešame.
Keď je ryža mäkká, pridáme tekvicu a varíme ešte 10 minút, až kým tekvica nie je mäkká.
Na záver pridáme nastrúhaný Parmezán, premiešame a chvíľu necháme odstáť na sporáku. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Podávame teplé, posypané ďalším parmezánom.