REKLAMA

Rizoto s tekvicou Hokkaido

Recept na zdravé tekvicové rizoto s tekvicou Hokkaido. Je plné chutí, aromatické a hodí sa ako hlavný aj ako príloha ku mäsu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks hokkaido Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 g ryže arborio Pridané do
  • 1 l zeleninového vývaru Pridané do
  • 50 g parmezán Pridané do
  • 50 ml bieleho suchého vína Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Tekvicu očistíme, vyberieme semienka a nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na drobno.

2. Krok

Na panvici s hrubším dnom si rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich.

3. Krok

Potom k ním pridáme ryžu a restujeme ďalšie 2 minúty. Ryžu podlejeme vínom a varíme, až kým sa väčšina vína nevyparí.

4. Krok

Potom postupne pridávame vývar, vždy také množstvo, aby bola ryža len tak-tak pokrytá a varíme, kým ryža nie je mäkká (asi 20 minút), pritom neustále miešame.

5. Krok

Keď je ryža mäkká, pridáme tekvicu a varíme ešte 10 minút, až kým tekvica nie je mäkká.

6. Krok

Na záver pridáme nastrúhaný Parmezán, premiešame a chvíľu necháme odstáť na sporáku. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

7. Krok

Podávame teplé, posypané ďalším parmezánom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov