REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Rizoto z vareného kuracieho mäsa
Rizoto je talianska klasika, ktorú si môžete dopriať i v pohodlí domova. Tento recept je skvelý spôsob, ako zužitkovať prebytky uvareného kuracieho mäsa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g Arborio ryža
- 1 kus Cibuľa
- 2 kus strúčiky cesnaku
- 150 g uvarené kuracie mäso z polievky
- 1 l Vývar
- 100 g parmezán
- 1 kus maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na stredne veľkej panvici rozpustite maslo. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nebude mäkká a zlatistá.
2. Krok
Pridajte pretlačený cesnak a varte ďalšie 2 minúty.
3. Krok
Pridajte ryžu a miešajte, kým nebude všetka ryža pokrytá maslom.
4. Krok
Postupne pridávajte vývar, polievkovú naberačku po naberačke, pričom stále miešate, kým ryža neabsorbuje všetku tekutinu.
5. Krok
Keď je ryža takmer mäkká, pridajte nakrájané kuracie mäso z polievky a miešajte.
6. Krok
Nakoniec pridajte nastrúhaný parmezán a miešajte, kým sa nerozpustí.
7. Krok
Podávajte horúce.