:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/k9YLMoteLQeQ2yL9PixO/105dd96c7720e80efa4ad435111331.jpeg)
Roláda s jahodami
Ingrediencie
Cesto
- 5 ks vajce
- 70 g špaldová múka
- 50 g xylitol
- 1 bal kypriaci prášok
- 5 lyžíc voda
- Štipka soľ
Plnka
- 1 balenie proteínový puding v prášku
- 3 dl mlieko
- 1 Lyžice xylitol
- 5 lyžíc jemný nízkotučný tvaroh
- 1 bal trstinový citrónový cukor
- 100 g zmäknuté maslo
- 10 väčších jahôd
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cesto: Bielka oddelíme od žĺtkov.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou.
Pridáme preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom.
Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme cca 20 minút na 180°.
Odstránime pečiaci papier a stočíme do vlhkej utierky.
Plnka : Plnku si môžeme pripraviť, kým sa nám pečie cesto. Puding uvaríme v 3dl mlieka, pridáme aj xylitol.
Do ešte teplého / nie horúceho / pudingu vmiešame maslo a citrónový trstinový cukor.
Keď puding vychladol, pridáme tvaroh a dobre premiešame. Pokiaľ nám cesto vychladne dáme aj plnku do chladničky.
Roládu roztočíme a cca 3/4 potrieme plnkou. Jahody nakrájame na polovice / štvrtiny /podľa chuti a rozložíme na necelú polovicu plnky.
Opatrne stočíme a dáme do chladničky stuhnúť /celú roládu som zabalila do alobalu.
Stuhnutú roládu ozdobíme podľa chuti.
Dobrú chuť 🙂