Zdroj: Stephen Barnes via Alamy
Rotweinsoße
Eine köstliche und reichhaltige Rotweinsoße, perfekt serviert zu Rindfleisch oder Wild.
Ingrediencie
- 500 ml červené víno
- 1 Kus Cibuľa
- 2 Prsty na nohách cesnak
- 1 Kus Mrkva
- 100 ml hovädzí vývar
- 1 Čajová lyžička paradajkový pretlak
- 1 Čajová lyžička cukor
- 2 Listy Vavrín
- 1 Pobočka rozmarín
- 1 Čajová lyžička olivový olej
- 1 Štipka soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu červeného vínnej omáčky nakrájajte cibuľu, cesnak a mrkvu na malé kúsky.
Rozohrejte olivový olej v panvici a opečte cibuľu, cesnak a mrkvu, až budú mäkké.
Pridajte paradajkový pretlak a cukor a krátko ho povarte.
Nalejte červené víno do panvice a nechajte ho vrieť približne 10 minút, aby sa alkohol odparil.
Pridajte hovädzí vývar, bobkové listy a rozmarínovú vetvičku. Nechajte omáčku ešte 10 minút povariť.
Precedite omáčku cez sitko, aby ste odstránili všetky pevné súčasti. Omáčku vráťte do panvice a nechajte ju variť na nízkom ohni, kým nedosiahne požadovanú konzistenciu. Ochutnáte podľa chuti soľou a korením.
Podávajte červené víno teplé nad vašim vybraným mäsom. Dobrú chuť!