REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6oKUBw8NhtMW2NjzYO1L/4b0531d2bcb4de7c243da4e91fb624.jpeg)
Zdroj: Qwart from Getty Images
Ruské orechy
Tradičný sladký dezert, ktorý sa skladá z chrumkavého cesta naplneného krémovou náplňou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Cesto
- 300 g múka
- 200 g maslo
- 100 g krupicový cukor
- 1 kus vajce
- 1 bal vanilkový cukor
Náplň
- 250 ml mäkké maslo
- 250 g krupicový cukor
- 1 kus karamelové salko
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pripravte cesto: zmiešajte múku s maslom, pridajte krupicový cukor, vajce a vanilkový cukor. Vypracujte hladké cesto. Následne ho nechajte odpočívať v chladničke.
2. Krok
Z cesta tvarujte malé guľky a formujte ich vo forme na orechy. Pečte vo vyhriatej rúre na 180°C približne 10 minút do zlatista.
3. Krok
Medzitým si pripravte krémovú plnku: zmiešajte mäkké maslo s krupicovým cukrom a salkom.
4. Krok
Vypečené polovičky orechov nechajte vychladnúť, potom ich náplňou spojte dohromady.