REKLAMA
Ruské pirohy
Slovenské obľúbené jedlo,robí sa na viacej spôsobov a toto je jeden z nich . Cesto je vynikajúce aj na pirohy s lekvárom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Cesto
- 360 g hrubá múka
- 150 ml voda
- 1 vajce
- 10 g maslo
- 1 čl soľ
- 250 g pochuťková smotana
- kôpor čerstvý alebo mrazený
- pancheta alebo slanina
Plnka
- 250 g zemiaky uvarené v šupke
- 230 g Tvaroh
- soľ
- mleté čierne korenie
- bravčová masť
- 1 Cibuľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Múku premiešame so soľou, pridáme vajce,vodu a vypracujeme vláčne cesto .Necháme chvíľku oddýchnuť.
2. Krok
Zemiaky nastrúhame na jemno ,,pridáme tvaroh,opraženú cibuľku ,osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
3. Krok
Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska ktoré naplníme plnkou a dobre kraje uzavrieme ,,Varíme v osolenej vode cca 4-5 minút,,keď vyplávajú na vrch sú hotové.
4. Krok
Podávame s pochúťkovou smotanou do ktorej sme zamiešali čerstvý alebo mrazený kôpor. Môžeme posypať slaninkou ,ale nemusí byť.