Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Ruské rezy
Recept na výborné ruské rezy s marhuľami, dvojakým cestom a krémom.
Ingrediencie
Na 2 tenké korpusy:
- 8 ks vajce
- 8 pl hladká múka
- 8 pl kryštálový cukor
- 100 ml voda horúca
- 100 ml olej
Hrubé cesto:
- 8 ks vajce
- 8 pl kryštálový cukor
- 8 pl hladká múka
- 100 ml olej
- 1 dcl voda horúca
- 2 pl kakao
Zvyšok:
- 840 g marhuľový kompót
- marhuľový džem
- trochu rumu
- 1 pl hladká múka
- 200 ml mlieko
- 100 g maslo
- 1 pl kryštálový cukor
- čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pomaly prilievame vodu a olej a zľahka zamiešame múku.
Cesto pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov 8-10 minút podľa rúry. Upečieme ho 2x.
Pripravíme si tiež hrubé cesto. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pomaly prilievame vodu a 50 ml oleja. Zľahka zamiešame múku.
Z cesta odoberieme jednu tretinu. Do 50 ml oleja zamiešame kakao a zmiešame to s tou 1/3 cesta.
Biele cesto vylejeme na papier na pečenie a naň v pásoch nalejeme cesto s kakaom.
Marhule odkvapkáme a zopár si ich odložíme. Prekrojíme ich a položíme na cesto.
Cesto pečieme na 180 stupňov cca 20 minút.
Príprava krému na potretie: 200 ml mlieka uvaríme s múkou a lyžicou cukru na hustú kašu.
Vychladnutú zmes vyšľaháme so 100g masla do hustého krému.
Nálev: odložené marhule rozmixujeme so šťavou z kompótu a rumom tak, aby sme mali tekutiny spolu asi 500-600 ml.
Z tenkej vychladnutej piškóty dáme dole šupku, natrieme ju marhuľovým džemom, na ňu položíme hrubú piškótu pečenú s marhuľami, polejeme nálevom, na to položíme tenkú piškótu zbavenú šupky a natretú marhuľovým džemom.
Stuhnuté ruské rezy natrieme krémom a polejeme čokoládou.