REKLAMA
Ruský jablkový koláč
Šarlota je tradičný ruský jablkový koláč, ktorý vyniká ľahkým, maslovým cestom a jablkami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 6 veľké Jablká nakrájané na plátky
- 220 g cukor
- 200 g Múka
- 200 g maslo
- 4 vajce
- 1 Čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 Čajová lyžička vanilková esencia
- 1 Štipka Soľ
- Strúhanka na vymastenie formy
- práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 stupňov a okrúhlu pekáč vymažte maslom a posypte strúhankou.
2. Krok
V veľkej miske zmiešajte jablká s 100 g cukru. V inej mise zmiešajte múku, kypriaci prášok a soľ.
3. Krok
Roztopíme maslo a potom v samostatnej miske vyšľaháme s ostatným cukrom, vajciami a vanilkovým extraktom do peny.
4. Krok
Múčnu zmes pridáme k zmesi maslo-cukor-vajce a dobre premiešame, kým nevznikne hladké cesto.
5. Krok
Posypané jablká dáme do pripraveného pekáča a cesto rovnomerne rozložíme na ne.
6. Krok
Jablkový koláč pečieme 60 minút.
7. Krok
Po vybratí z rúry koláč nechajte vychladnúť.