REKLAMA
Zdroj: Timolina from Canva
Ruský šalát Olivier
Ruský šalát Oliver je tradičným receptom z Ruska, ktorý sa obzvlášť teší obľube v období vianočných a novoročných sviatkov. Chrumkavé zeleninové ingrediencie v kombinácii so sladkou kukuricou a jemnou majonézovou omáčkou vytvárajú výnimočnú chuť, ktorému nikto neodolá.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g zemiakov
- 3 ks mrkvy
- 200 g hrášku
- 3 ks vajcia
- 300 g konzervovanej kukurice
- 250 g majonézy
- 150 g kyslé uhorky
- soľ
- čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Zemiaky, mrkvu a vajcia uvarte vo vode so soľou.
2. Krok
Uvarené vajcia, zemiaky a mrkvu nechajte vychladnúť, potom ich nakrájajte na kocky.
3. Krok
Uvarený hrášok zmiešajte s nakrájanými zemiakmi, mrkvou a vajcami.
4. Krok
Pridajte do misy kukuricu a nakrájanú kyslú uhorku.
5. Krok
Všetko premiešajte a pridajte majonézu, soľ a korenie podľa chuti.
6. Krok
Šalát nechajte v chladničke aspoň hodinu odležať, aby sa chute spojili.
7. Krok
Pred podávaním šalát ešte raz premiešajte a podávajte ho chladený.