REKLAMA
Zdroj: Canva
Ruský slivkový koláč
Recept na ruskú klasiku v podobe slivkového koláč, na prípravu ktorého vynaložíte minimum práce a surovín.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 600 g polených sliviek bez kôstky
- 100 g hladká múka
- 50 g masla
- 50 g práškového cukru
- 1⁄3 lyžičky škorice
- pár kvapiek rumu podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Rúru predhrejeme na 200°C.
2. Krok
Formu na pečenie vymastíme a naukladáme do nej rozpolené slivky.
3. Krok
Z múky, masla, cukru a škorice urobíme mrveničku, ktorou zasypeme slivky.
4. Krok
Takto jednoducho pripravenú ruský slivkový koláč pečieme cca 25 minút.