Rybacia polievka
Je ľahká na prípravu zvládne ju uvariť aj začiatočník.
Ingrediencie
- 1 Cibuľa
- 5 ml olej
- 1 stredný petržlen
- 1 stredná mkva
- 90 g zeler
- 2 väčšie zemiaky
- 350 g kapor
- 1100 ml voda
- 200 ml smotana
- 2 pl vločky
- 1 čl cukor kryštálový
- citrónová šťava
- soľ
- mleté korenie čierne
- bobkový list
- nové korenie
Najnovšie letáky
Postup
Umyté mäso z kapra dáme variť do vody,pridáme nové korenie, bobkový list a osolíme . Varíme asi 30minút.
Vývar zlejeme cez sitko a mäso zbavíme kostičiek .
Na oleji si osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu. Zeler iba polovicu a zbytok zo zemiakom dáme len vcelku do polievky uvariť, bude nám slúžiť na zahustenie polievky, ale kto chce môže použiť múku.
Zeleninu s cibuľkou chvíľku podusíme a zalejeme vývarom v ktorom uvaríme zemiak a zbytok zeleru,,to po uvarení vyberieme zalejeme smotanou po prípade ak ešte máme vývar a dobre rozmixujeme .
Pridáme do polievky a tiež vločky a chvíľku povaríme spolu.
Polievku ochutíme cukrom a šťavou z citróna, po prípade dochutíme soľou a korením mletým.
Máme hotovo ,kto by chcel namiesto vločiek môže podávať s kockami žemle, chleba.
Dobrú chuť 😉