Zdroj: 4kodiak from Getty Images Signature
Ryby v pivnom cestíčku
Recept na chutnú rybu v pivnom cestíčku, ktorá je hotová za pol hodiny.
Ingrediencie
- 4 filé Z akýchkoľvek rýb
- 1 pohár múka
- 1 pohár Ležiak
- 1 ks vajcia
- soľ a korenie podľa chuti
- Fritovací olej
- Fritovací olej
Najnovšie letáky
Postup
Na začiatok si pripravte pivné cesto. V miske zmiešajte múku, vajce a pivo. Pomaly pridávajte pivo a stále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Je veľmi dôležité, aby malo cesto konzistenciu trochu hustejšieho kefíru, ak je príliš husté, pridajte ešte trochu piva. Cesto by malo rybu dobre obaliť, ale malo by aj stekať z ryby a vytvárať tenkú vrstvu.
Rybu podľa chuti osolíme a okoreníme.
V hrnci rozohrejte olej. Skontrolujte, či je dobre rozpálený, a kvapnite doň malú kvapku cesta. Ak sa začne okamžite smažiť a rýchlo vypláva na povrch, olej je dostatočne horúci. Olej nesmiete prehrievať, pretože ryba by sa potom dobre nevyprážala.
Každý kúsok ryby obalte v cestíčku a vložte do horúceho oleja. Smažte z oboch strán dozlatista.
Vyprážané ryby odložte na papierovú utierku, aby sa do nich vstrebal prebytočný tuk.