Rýchla a lacná red velvet torta
Naozaj chuťovo vynikajúca red velvet tortička a navyše hotová raz dva.
Ingrediencie
- 1 zmes na pečenie Red Velvet Dr.Oetker
- 3 kus vajce
- 100 ml vychladenej smotany na šľahanie (do cesta)
- 125 ml vychladenej smotany na šľahanie (do krému)
- 180 g kyslej smotany
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si vo veľkej mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom obsah vrecúška so zmesou na cesto, 3 celé vajíčka a vychladenú smotanu na šľahanie. Šľaháme približne 2-3 minúty na strednom výkone. Dno okrúhlej tortovej formy s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme tam pripravené cesto. Pečieme v rúre predhriatej na 140 stupňov približne 30-35 minút, kým po zapichnutí nevytiahneme čistú špilku.
Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si krém. Na krém si opäť v mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom obsah vrecúška so zmesou na krém, ku ktorej pridáme smotanu na šľahanie a kyslú smotanu. Šľaháme 2-3 minúty. Zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky.
Upečený korpus necháme úplne vychladnúť a rozrežeme ho pozdĺžne na 2 časti. Z vrchnej časti zrežeme akúkoľvek vyčnievajúcu časť v strede, ktorú neskôr použijeme na ozdobu. Tortu naplníme krémom podľa vlastnej fantázie, ja som nechal boky holé. Vrch ozdobíme nadrobeným korpusom, ktorý sme odrezali skôr. Tortu dáme ešte zachladiť a môžeme podávať. Dobrú chuť.