REKLAMA
Rýchla čínska ostrokyslá polievka
Čínska ostrokyslá polievka - vegánska verzia
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 1 balenie mäkkého tofu
- 4 huby Shiitake
- 10 g drvených húb judášovo ucho
- 50 g sušene klíčky fazule mungo (namočte do vody)
- 1 mrkva nastrúhaná
- bambusové výhonky v chilli oleji
- 1 čl mletého bieleho korenia
- 1 LP vína ShaoXing
- 3 pl sójovej omáčky
- 1 LP cukru
- 0.3 lyžičky hubového korenia/prášku/bujónu
- 6 šálok vody plus viac pre kašu z kukuričného škrobu
- 2 pl kukuřičného škrobu
- 2 Lyžice klasického alebo ryžového octu
Na posypanie
- nasekaný koriander
- vyprážané wontonové prúžky
- sezamový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na panvici si zohrejeme lyžicu oleja a opečieme si huby shitake so strúhanou mrkvou, kým nepustí silnú arómu.
2. Krok
Ďalej pridáme huby judášove ucho, bambusové výhonky a opekáme za stáleho miešania.
3. Krok
Pridáme sójovú omáčku, vývar, mleté biele korenie, Shaoxing víno ak chcete, premiešame a necháme variť.
4. Krok
Keď nám polievka začne vrieť pridáme namočené klíčky fazule mungo, nakrájané tofu a hubové korenie.
5. Krok
Po pár minútach pomaly pridávame škrob do polievky, zmiešaný s vodou. Miešame kým nezhustne.
6. Krok
Pri podávaní polievky ochutíme ešte octom a chilli olejom, sezamovým olejom a koriandrom podľa chuti.