REKLAMA
Zdroj: Canva
Rýchla dubáková omáčka
Dubáková omáčka k steaku
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g hovädzia sviečkovica
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- 300 g čerstvé huby
- 1 ks Cibuľa
- 120 ml šľahačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a nakrájame na cca 3 cm hrubé plátky. Mäso neklepeme, len ho rukami trošku postláčame. Dochutíme ho soľou, korením a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Z každej strany 5-6 minút. Mäso môžeme dať do alobalu na pár minút odležať-dôjsť.
2. Krok
V tej istej panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, ak treba pridáme olej. Pridáme na menšie kúsky nakrájané huby a dusíme ich na miernom ohni. Dochutíme ich soľou, korením a zjemníme smotanou na šľahanie. Omáčka je hotová a môžeme podávať spolu s mäsom. Dobrú chuť !