Zdroj: Pixabay : AlbanyColley
Rýchla hubová smotanová omáčka
Tento recept na rýchlu a krémovú hubovú omáčku je skutočnou lahôdkou pre všetkých milovníkov húb. Omáčka sa hodí ku všetkým druhom cestovín, ale môžete ju použiť aj ako prílohu k mäsu. Tento recept som pripravila už mnohokrát a vždy je to hit. Je jednoduchý na prípravu a jeho chuť je jednoducho neporovnateľná.
Ingrediencie
- 500 g huby
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml Krém
- 2 PL maslo
- soľ a korenie
- čerstvá petržlenová vňať
- Voliteľne: biele víno
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu hubovej omáčky najprv očistite huby a nakrájajte ich na plátky. Odporúčam huby iba pretrieť kuchynským papierom a nečistiť ich pod tečúcou vodou, inak by absorbovali príliš veľa vody.
Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
Na panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú priesvitné.
Pridajte huby a smažte ich asi 5 minút, kým nestratia tekutinu. Tip: Huby nesolíme príliš skoro, inak stratia ešte viac vody.
Prípadne sa môže pridať troška bieleho vína a povariť, aby omáčka získala väčšiu hĺbku.
Pridajte smotanu, dochuťte soľou a korením a omáčku niekoľko minút povarte, kým nezosvetlí.
Nakoniec do hubovej omáčky vmiešajte nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a podávajte. Použite k akýmkoľvek jedlám, napríklad k cestovinám alebo mäsovým pokrmom.