REKLAMA

Zdroj: Pixabay : AlbanyColley

Rýchla hubová smotanová omáčka

Tento recept na rýchlu a krémovú hubovú omáčku je skutočnou lahôdkou pre všetkých milovníkov húb. Omáčka sa hodí ku všetkým druhom cestovín, ale môžete ju použiť aj ako prílohu k mäsu. Tento recept som pripravila už mnohokrát a vždy je to hit. Je jednoduchý na prípravu a jeho chuť je jednoducho neporovnateľná.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g huby Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml Krém Pridané do
  • 2 PL maslo Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať Pridané do
  • Voliteľne: biele víno Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Na prípravu hubovej omáčky najprv očistite huby a nakrájajte ich na plátky. Odporúčam huby iba pretrieť kuchynským papierom a nečistiť ich pod tečúcou vodou, inak by absorbovali príliš veľa vody.

2. Krok

Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.

3. Krok

Na panvici rozohrejte maslo a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú priesvitné.

4. Krok

Pridajte huby a smažte ich asi 5 minút, kým nestratia tekutinu. Tip: Huby nesolíme príliš skoro, inak stratia ešte viac vody.

5. Krok

Prípadne sa môže pridať troška bieleho vína a povariť, aby omáčka získala väčšiu hĺbku.

6. Krok

Pridajte smotanu, dochuťte soľou a korením a omáčku niekoľko minút povarte, kým nezosvetlí.

7. Krok

Nakoniec do hubovej omáčky vmiešajte nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a podávajte. Použite k akýmkoľvek jedlám, napríklad k cestovinám alebo mäsovým pokrmom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov