REKLAMA
Rýchla tekvicová polievka
Hustá a krémová tekvicová polievka výborne zasýti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 3 pl olivového oleja
- 1 veľkú žltú cibuľu
- 1 čl soľ
- 2 mrkiev
- 11⁄2 čl drveného kmínu
- 5 hrnčekov zeleninový bujón
- 4 pl paradajkovej passaty
- 1 tekvicové pyré z menšej hokkaido tekvice
- 1⁄2 čili papričky
- tekvicové semiačka na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Začneme tým, že si pripravíme tekvicové pyré.
2. Krok
Keď máme tekvicové pyré hotové, pokračujeme ďalej. Vo veľkom hrnci zohrejeme olivový olej, do ktorého pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a soľ. Dusíme 5 minút, potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu. Všetko spolu podusíme ďalších 6 minút.
3. Krok
Ďalej pridáme kmín a miešame 30 sekúnd. Potom pridáme paradajkovú omáčku, zeleninový vývar, tekvicové pyré a čili papričku. Privedieme do varu, stiahneme a necháme variť 45 minút.
4. Krok
Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom a podávame s tekvicovými semiačkami na vrchu.