Zdroj: Freepik
Rýchle a jednoduché zelené mangové čatní
Toto zelené mangové čatní je rýchle, jednoduché a má trvanlivosť niekoľko týždňov.
Ingrediencie
- 3 Zelené nezrelé mango
- 1 pohár cukru
- 1⁄4 pohár Biely ocot
- 1 červená paprika, jemne nasekaná
- 1 polievková lyžica nastrúhaný zázvor
- 1⁄2 čajová lyžička kurkuma
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Začneme umytím manga. Mango ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Vo veľkom hrnci zmiešajte mango nakrájané na kocky, cukor, ocot, nadrobno nakrájané chilli, nastrúhaný zázvor, kurkumu a soľ. Nešetrite zázvorom, dodá čatní príjemnú hrejivú chuť.
Zmes miešajte na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Po rozpustení cukru priveďte zmes do varu, potom znížte teplotu a nechajte ju variť približne 45-60 minút, kým nezhustne.
Každú chvíľu čatní poriadne premiešajte. Nedovoľte, aby sa na dne hrnca pripálilo, podľa potreby upravte teplotu.
Keď čatní zhustne na požadovanú konzistenciu, vypnite oheň. Nezabudnite, že čatní bude pri ochladzovaní ešte trochu hustnúť.
Pred preložením do čistých sterilizovaných pohárov nechajte čatní vychladnúť. Okamžité skladovanie za tepla by mohlo napomôcť rastu baktérií.