Zdroj: Pixabay : Schoepfergeist
Rýchle pečenie sušienok pre tých, ktorí sa ponáhľajú za 30 minút
Tento jednoduchý recept som vždy ocenila v čase veľkého zhonu. Vyžaduje si len niekoľko surovín, ktoré má doma takmer každý, a už za 30 minút si môžete pochutnať na chutných domácich sušienkach. Vďaka ich chrumkavej štruktúre a sladkej chuti boli vždy hitom pri improvizovaných návštevách a zdieľaní s priateľmi a rodinou.
Ingrediencie
- 125 g maslo
- 125 g cukor
- 1 stredná vajce
- 1 Balík vanilkový cukor
- 250 g múka
- 1 Čajová lyžička kypriaci prášok
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete upiecť rýchle sušienky, najprv predhrejte rúru na 180 °C. Je dôležité nevynechať rúru, pretože rovnomerné teplo zabezpečí dokonalé upečenie sušienok.
V miske zmiešajte maslo, cukor, vajce a vanilkový cukor do krémovej konzistencie. Zistila som, že mäkké maslo dáva lepší výsledok, takže ho vyberte z chladničky asi pol hodiny pred začatím.
V inej miske zmiešajte múku a prášok do pečiva. Tým sa zabezpečí rovnomernejšie rozloženie prášku do pečiva v ceste, čo je dôležité pre kysnutie sušienok.
Do zmesi masla a cukru pridajte múku s práškom do pečiva a vypracujte hladké cesto. Nemiesime príliš veľa, inak budú sušienky tvrdé.
Pomocou lyžice dávajte malé kopčeky cesta na plech vyložený papierom na pečenie a pritlačte ich na rovnú plochu. Dbajte na to, aby bol medzi sušienkami dostatočný priestor, pretože počas pečenia sa budú dvíhať.
Sušienky pečte 10-15 minút, kým nie sú zlatohnedé. Dobrou radou je vybrať ich o niečo skôr, keď sú ešte mierne mäkké, pretože vychladnutím ešte viac stvrdnú.
Pred podávaním nechajte sušienky na plechu vychladnúť.