REKLAMA
Ryžové rezance s kuracím mäsom
Domáca verzia obľúbeného jedla z čínskeho bistra.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1 kus kuracie prsia
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička Med
- 1 kari korenie
- 1 kus vajce
- 1 polievková lyžica kukuričný škrob
- 1 kus mrkva
- 80 g bok choy
- 200 g rýžové rezance
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. V miske si pripravime marinádu z olivového oleja, sojovej omáčky, kari korenia, medu, vajíčka a solamylu. Všetko spolu rozmiešame a mäso do zmesi naložíme aspoň na 30 minút, čím viac tým lepšie.
2. Krok
Zeleninu (mrkvu a čínsku kapustu) nakrajame na tenké pásiky. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu.
3. Krok
Rozpálime si wok, pridáme olivovy olej a sprudka orestujeme mäso. Potom pridáme zeleninu a opekame asi 5 minút aby zostala chrumkavá. Nakoniec pridame rezance polejeme zvyškom marinády môžeme ešte dochutiť sójovou omáčkou a kari korením. Opekame asi 10 minut a môžeme servírovať. Dobrú chuť.
Čo máte stále s tými našimi babičkami. Naše babičky nemali ani tušenia že existujú nejaké ryžové rezance, robili čerstvé z cesta. Ešte v 80 rokoch sme nepoznali sójovú omáčku. V receptoch sa písalo zmes magi a worčerstovej omačky?