REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Ryžový nákyp s broskyňami
Chutný a sladký ryžový nákyp s broskyňami je skvelý dezert, ktorý si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa. Ideálne je ho podávať teplý, ale je rovnako výborný aj keď vychladne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Ingrediencie
- 200 g ryža
- 800 g broskyne
- 4 ks vajcia
Ostatné
- 100 g cukor
- 1 balenie vanilkový cukor
- 50 g maslo
Snehová čapička
- 4 ks vaječné bielko
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Uvarte ryžu podľa návodu na balení. Medzitým ošúpte a nakrájajte broskyne na kúsky.
2. Krok
Vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Zmiešajte ich s uvarenou ryžou.
3. Krok
Nakoniec do zmesi primiešajte broskyne a preložte do vymastenej formy.
4. Krok
Nákyp pečte v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút.
5. Krok
Pred koncom pečenia vyšľahajte 4 bielka so štipkou soli a rozotrite ich po nákype.
6. Krok
Nechajte piecť ešte 10 minút.