REKLAMA
Šalát s kuracím prscom v BBQ marináde
Jednoduchý letný šalát s vôňavým grilovaným kurčaťom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g kuracie krídelká
- 100 g BBQ omáčka
- 1 ks rímsky šalát
- 100 g majonéza
- 4 strúčiky cesnaku
- 25 g dijonská horčica
- 100 g nastrúhaného syra Cheddar
- 5 g rímskej rasce
- 15 g čili omáčka
- 20 ml citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Kuracie mäso si naložíme do BBQ omáčky a dáme pomaly piecť do predhriatej rúry na 170°C približne 20min
2. Krok
V misce si pripravíme dresing. Majonézu zmiešame s dijónskou horčicou, drveným cesnakom, chilli pastou, nastrúhaným syrom a rímskym rascom kto má rád pridá aj čerstvé bylinky napríklad koriander alebo petržlen. dochutíme solou a šťavou z citróna
3. Krok
Omyjeme si rímsky šalát od nečistôt a natrháme ho do väčšej misy. Pridáme dresing a všetko spolu jemne premiešame.
4. Krok
Šalát podávame na taniere, na vrch pridáme upečené mäso a zdobíme bylinkami resp. opečeným bagetovým chipsom