REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TB5UfMNAX_dD6ag41L_0/a42eee8ced41b7123e7b7a95857f05.jpeg)
Šalát s pečených batatov, pečenej cvikli, vajíčkom a parmezánom.
Ľahký a chutný obed či večera
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 stredne veľké bataty
- 2 stredne veľké cvikle
- 4 vajíčka
- 100 g strúhaného parmezánu
- 2 Lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
1. Pečenie batatov a cvikle: Predhrejte rúru na 200 °C. Bataty a cviklu ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Rozložte na plech, polejte olivovým olejom, osolte a okoreňte. Pečte asi 25-30 minút, až kým nebudú mäkké a zľahka opečené.
2. Krok
2. Varenie vajíčok: Medzitým varte vajíčka na tvrdo (cca 8-10 minút od začiatku varu). Po uvarení ich schlaďte v studenej vode a ošúpte.
3. Krok
3. Kombinovanie ingrediencií: V miešacej miske zmiešajte upečené bataty a cviklu, a strúhaný parmezán. Vajcia nakrájajte na štvrťky a pridajte k šalátu.
4. Krok
4. Servírovanie: Šalát môžete ešte dochutiť soľou a korením podľa chuti. Podávajte ihneď.
To musí byť dobrota ukladám si receptík 👍👍😊😊