Zdroj: Freepik
Šalát z čerstvých paradajok s mozzarellou a rukolou
Tajomstvo tohto jednoduchého, ale lahodného pokrmu spočíva v čerstvosti surovín, preto si ich vyberajte s rozvahou!
Ingrediencie
- 4 Veľké zrelé paradajky
- 2 poháre čerstvých listov rukoly
- 200 g mozzarella
- 1⁄4 pohár Extra panenského olivového oleja
- šťava z jedného citróna
- soľ a korenie podľa chuti
- Hrsť čerstvých bazalkových listov
Najnovšie letáky
Postup
Paradajky a rukolu najprv dôkladne umyte. Je to dôležité, pretože sa tak zbavíte všetkých nežiaducich kamienkov alebo nečistôt, najmä v rukole. Nezabudnite ich osušiť, aby ste sa vyhli rozmočenému šalátu.
Paradajky nakrájajte na rovnomerné, stredne hrubé kolieska. Krájanie dokonale zrelých paradajok je také príjemné, že si chcete zachovať ich šťavnatosť!
Syr mozzarella nakrájajte na tenké plátky. Chutný tip: Ak sa vám ťažko krája čerstvá mozzarella, vložte ju pred krájaním na približne 10 minút do mrazničky.
Do veľkej šalátovej misy najskôr navrstvite plátky paradajok, posypte ich štipkou soli a korenia. Potom navrstvite rukolu a kúsky mozzarelly.
Potom si pripravte dresing. Stačí vyšľahať olivový olej, šťavu z jedného citróna, štipku soli a korenia. Teraz vám dám osvedčenú radu: Pred pridaním do šalátu dresing vždy ochutnajte, aby ste sa uistili, že je tak akurát.
Šalát rovnomerne pokvapkajte dresingom a ozdobte lístkami čerstvej bazalky, aby ste dosiahli fantastický aromatický záver.
Podávajte ihneď, pretože tento šalát si najlepšie vychutnáte čerstvý. Dobrú chuť!