REKLAMA
Zdroj: ildipapp from Canva
Šalát z kyslej kapusty a jablkami
Šalát z kyslej kapusty a jablkami plný vitamínov, ktorý je ideálny ako príloha k jedlám alebo len tak ku desiate.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g kyslá kapusta
- 2 ks jablko
- 1 ks Cibuľa
- 50 ml olej
- 2 Lyžice cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Kapustu vyberieme z nádoby a necháme odkvapkať. Ak je príliš kyslá, môžeme ju spláchnuť pod studenou vodou.
2. Krok
Ošúpeme jablká a cibuľu a nakrájame na tenké prúžky. Jablká môžeme pokvapkať citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
3. Krok
Na panvici zohrejte olej, pridajte cukor a jemne skaramelizujte. Potom pridajte cibuľu a restujte ju do mäkka.
4. Krok
Do panvice pridáme kyslú kapustu a jablká, premiešame a podusíme ďalších 5 minút.
5. Krok
Hotový šalát necháme vychladnúť a potom ho môžeme podávať.