Zdroj: elenahramovaphotos from Canva
Šalát z nakladaných uhoriek
Nakladané uhorky s jablkami a zeleninou sú jedným z mojich obľúbených receptov na rýchle a zdravé občerstvenie. Nakladané uhorky nakrájané na kocky sa dobre kombinujú s kyslým jablkom a pridaná zelenina dodáva šalátu ľahkosť.
Ingrediencie
- 4 ks kyslé uhorky
- 1 ks veľké jablko
- 1 ks červené korenie
- 1 ks stredná mrkva
- 1 ks Cibuľa
- 1 strúčik Cesnak
- 2 lyžice Slnečnicový olej
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najprv umyte a osušte všetku zeleninu a jablko. Takto pripravené ingrediencie vám uľahčia ďalšie kroky.
Nakladané uhorky, jablko a červenú papriku nakrájajte na kocky. Podľa mojich skúseností je najlepšie nakrájať ich na malé kocky, aby sa ingrediencie lepšie spojili.
Mrkvu a cibuľu nastrúhajte na strednom strúhadle - šalát tak získa lepšiu štruktúru. Nezabudnite, že cibuľu nesmiete nastrúhať príliš na drobno.
Cesnak nakrájajte nadrobno a pridajte ho do šalátu. Myslím, že cesnak dodá šalátu jedinečnú chuť, ale ak nie ste fanúšikmi tejto ingrediencie, môžete ho vynechať.
Teraz do šalátu pridajte slnečnicový olej, soľ a korenie podľa chuti a všetko dobre premiešajte. Ak chcete, môžete pridať aj trochu nakladaného octu - šalátu to dodá ďalší nakladaný nádych.
Šalát podávajte ihneď po príprave. Nezabudnite ho podávať vychladený, vtedy chutí najlepšie.